2019-11-05 18:20:53

Otvorene prijave za sudjelovanje u događanju ˝Tvoja Europa, tvoje mišljenje˝ 2020.

tvoja europaEuropski gospodarski i socijalni odbor (EGSO) je otvorio prijave za 11. izdanje događanja "Tvoja Europa, tvoje mišljenje" koje će se održati u Bruxellesu od 19. do 20. ožujka 2020. U sklopu događanja "Tvoja Europa, tvoje mišljenje" (YEYS) 33 škole (iz 28 država članica EU-a i pet država kandidatkinja za pristup EU-u) pozivaju se da u Bruxellesu sudjeluju u raspravi o jednoj od aktualnih tema koje se tiču mladih.

Pozivaju se učenici srednjih škola da sudjeluju u raspravi o aktualnim temama koje se tiču mladih.Rok za prijavu je 18. studenog 2019. Naslov je jedanaestog izdanja "Naša klima, naša budućnost".

 

 

Klimatske promjene su svima na umu, a mladi ljudi diljem svijeta mobiliziraju se za spas planeta. EGSO se pridružuje pokretu i traži od mladih sudionika u YEYS-u najbolji način naprijed u zaštiti naše planete.

Ovogodišnji događaj simulirat će međunarodnu klimatsku konferenciju (Conference of the Parties).

 

Simulirajući konferenciju COP-a, Odbor je zainteresiran za saslušanje svježih mišljenja učenika o tome kako se nositi s trenutnom klimatskom krizom.

 

Više o konferenciji pročitajte OVDJE.

Ako radite u srednjoj školi bilo koje vrste koja se nalazi u jednoj od 28 država članica ili jednoj od pet država kandidatkinja, svesrdno vas potičemo da pošaljete zahtjev za sudjelovanje u događanju "Tvoja Europa, tvoje mišljenje" koje će se održati 2019. godine.

Škole se biraju ždrijebom i pobjednici provode tri dana u Bruxellesu.

 

Bude li odabrana vaša škola, možete poslati tri učenika predzadnje godine u pratnji jednog nastavnika. EGSO snosi troškove putovanja, smještaja i obroka posluženih tijekom događanja.

 

Vaši će učenici upoznati učenike iz drugih zemalja s kojima će moći razmijeniti stavove i sastaviti rezolucije o temama povezanima s Europskom unijom. To je jedinstvena prilika da se bolje upoznaju s funkcioniranjem Unije i sudjeluju u raspravi sličnoj onima koje se vode u međunarodnom okruženju u skupštinama.

 

Tijekom plenarnih sjednica bit će organizirano usmeno prevođenje na engleski i francuski jezik, a pripreme u radnim skupinama odvijat će se na engleskom jeziku.

Članovi EGSO-a posjetit će izabrane škole kako bi učenike pripremili za rasprave koje će voditi u Bruxellesu. Prije tog posjeta, školama će biti poslana dokumentacija i pedagoški materijal.

 

Opći uvjeti za sudjelovanje u događanju "Tvoja Europa, tvoje mišljenje!" (YEYS) OVDJE.

Srdačan pozdrav iz ODRAZ-a,

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

ODRAZ-Održivi razvoj zajednice

Lj. Posavskog 2/4 10000 Zagreb01 4655 202;203
01 4655 200 odraz@odraz.hr

facebook.com/odraz.odrzivi.razvoj.zajednice


Srednja škola Lovre Montija